ANDREI SERBAN * n. 21.6.1943

Cu centrul mandalei ALBASTRU INCHIS, Andrei Serban are calitatile unui comandant de osti, dotat cu puterea cuvantului, cu calitati de organizator, cu rigurozitate in tot ce inseamna respectarea unor regulamente, cu acceptarea implicarii intr-o ierarhie. Nu numai centrul este ALBASTRU INCHIS, intreaga mandala este dominata de aceasta culoare/numar 2, surprinzator pentru un artist, un creator. Initial student la actorie, Andrei Serban isi da seama ca nu este facut pentru a juca pe scena, ca ii este imposibil sa se identifice cu un personaj. In schimb descopera ca are o capacitate extraordinara de a conduce, de a fi acceptat de un grup, de a-l insufleti si motiva, si astfel trece de la actorie la regie. Criticul George Banu spune ca l-a uimit capacitatea lui Andrei Serban de a trezi si anima energiile unui grup, ca forta talentului lui consta, in primul rand, in a convinge o echipa sa se angajeze trup si suflet intr-o directie, pentru un tel.
Aceasta vocatie de conducator se vede inca din copilarie, cand se juca cu papusi legate cu sfori, indiferent daca le aveau sau nu din constructie, pentru a fi manuite mai bine legate de sus, sau cand facea pe dirijorul in fata oglinzii, dupa cum marturiseste in cartea sa "O biografie".

Inelul din jurul centrului este ROSU, ceea ce inseamna ca pentru tot ceea ce are de realizat in viata este ajutat de capacitatea de a-i cuceri pe ceilalti cu farmecul si cu vitalitatea sa, dar accentul OCRU il atentioneaza sa nu profite de slabiciunile celorlalti pentru a obtine ceva de la ei.

Autoritatea si charisma se pare ca vin din trecuturi, in inelul din jurul centrului, versiunea 2.0, are nu mai putin de 8 celule ALBASTRU INCHIS si tot atatea ROSII.

Un alt aspect interesant din zona "ochelarilor" sunt 2 teme care se repeta, 4-7-4 si 2-5-2 (GALBEN-ROZ-GALBEN si ALBASTRU INCHIS- BLEU-ALBASTRU INCHIS) ca si cum aceste lectii de viata au trebuit repetate de mai multe ori, de fiecare data facand aceleasi greseli: a invatat, dar nu i-a invatat si pe ceilalti, ceea ce a dus la pierderea capacitatii de a pune munca efectuata la nivelul corpului fizic in slujba celorlati,  nu a respectat legea si a intrat in conflict cu autoritatile.

No comments:

Post a Comment